Šamčani spremno dočekuju zimu

Šamčani spremno dočekuju zimu

Javno preduzeće „Slobodna zona“ pripremilo je mehanizaciju i potrebni materijal za nesmetano odvijanje saobraćaja tokom zime, a na lageru posjeduje 10 tona soli i 30 tona abrazivnog materijala, a izvršen je probni rad kompletne zimske opreme, rekla je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Vedrana Mihaljčić.

Za održavanje u zimskom periodu iz budžeta opštine Šamac obezbijeđeno je 30.000 KM.

Mihaljčićeva dodaje da je ovo Odjeljenje pripremilo plan zimske službe i uputilo nadležnim organizacijama i ustanovama koje su nadležne za održavanje u toku zimskog perioda za održavanje ulica i puteva, te da je odlukom opštine Šamac i lokalnog Odjeljenja za urbanizam preduzeće „Slobodna zona“ nadležno da obavlja zimsku službu na šamačkom području.
“Opština Šamac podijeljena je u deset reona, od čega je jedan od reona gradsko područje Šamac, dok su ostale mjesne zajednice podijeljene u ostalh devet reona. U prvom stepenu pripravnosti, ukoliko ne bude većih padavina, sve puteve i ulice na području opštine održavaće “Slobodna zona” zajedno sa fizičkim licima, odnosno povjerenicima po mjesnim zajednicama raspoređenih u devet rejona kome pripadaju mjesne zajednice. “Preduzeće “Slobodna zona” je zaduženo za čišćenje gradskog dijela i Tursinovca”, kaže Mihaljčićeva.
Ona je dodala da je u slučaju većih padavina u pripravnosti i Vodoprivredno preduzeće “Ušće Bosne koje će biti na terenu da pomognu prilikom čišćenja.
„Prioriteti su uvijek isti, javne ustanove, škole, dječija obdaništa, Dom zdravlja, opština, policija, socijalni slučajevi i bolesnici koji idu na dijalizu. Što s etiče magistralnih i regionalnih puteva na ovom području oni su u nadležnosti JP”Putevi Srpske”, kaže Mihaljčićeva napominjući da je ulica “Cara Dušana” regionalni put i u nadležnosti JP”Putevi Srpske“.

ISTOK

 

CATEGORIES
Share This