Šamac: Otvorena peta „Zimska čarolija na ušću“

Šamac: Otvorena peta „Zimska čarolija na ušću“

Na gradskom trgu svečano otvorena peta po redu šestodnevna manifestacija „Zimska čarolija na ušću“ koja će trajati do 31.decembra. Organizator manifestacije je opština Šamac i Centar za kulturu, a maniFestaciju je otvorio načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević.


Milićević je rekao da je manifestacija “Zimska čarolija na ušću” brend opštine Šamac svih ovih pet godina , te da očekuje da preraste u regionalni brend.

“Peta godinu zaredom, šest dana “Zimske čarolije na ušću” sa mnogo većim brojem izlagača, sa bogatijim kulturno – zabavnim programom iz godine u godinu su rezultat zajedničkog rada građana opštine Šamac,nevladinog sektora i Centra za kulturu.Raduje me da maniFestacija može ponuditi za svakoga ponešto od najstarijih do najmlađih kojima je ona najviše posvećena, ”kaže Milićević.

On je pozvao sve građane Šamca i okolnih opština da posjete opštinu Šamac da ožive grad kao što su to činili svih ovih pet godina i kako on kaže siguran je da Šamac ima šta da pokaže, ne samo šamčanima nego i svim posjetiocima koji će biti gosti svih šest dana u Šamcu.

Svoje radove i proizvode na gradskom trgu izložili su prodavci nakita i suvenira, Udruženja žena sa svojim proizvodima, mali preduzetnici, i drugi.

Trg ukrašava velika jelka i mnogo zanimljivosti za djecu.

Direktor Centra za kulturu Milanka Blagojević kaže da je koncept čarolije raznovrstan u kojem se svako može pronaći, za mališane su odvojili čak dva dana u kojem će gostovati Dječiji hor “Vrapčići” iz Banjaluke i proslava uz dodjelu paketića tradicionlne Dječije Nove godine, a za ostale dane predviđena je svirka različitih žanrova bendova,bendovi narodne muzike, rok koncert i drugo.

“Riječ je o manifestaciji za posjetioce svih uzrasta, dok su se izlagači pobrinuli da ima za svakog po nešto. U 10 kućica i četri štanda preko 20 izlagača sa ovog područja upotpunilo je raznovrstnost ponude i zadovoljilo sva čula posjetilaca”kaže Blagojevićeva.

Zbog kiše je izostao predviđeni vatromet i nastupi kulturno umjetničkih društava, ali je program upotpunjen pjesmama, Milice Nikolić iz KUD”Crkvina” iz Crkvine, Marijane Todorović iz Obudovca, Anđele Paležnica iz Šamca i koncert estradne zvijezde Baneta Mojićevića

 

II

ISTOK

CATEGORIES
Share This