Režiser Denis Bojić posjetio opštinu Brod

Režiser Denis Bojić posjetio opštinu Brod

Opštinu Brod juče je posjetio režiser Denis Bojić, koji je sa predsjednikom skupštine opštine Brod Aleksandrom Kruškonjićem i njegovim saradnicima razgovarao o snimanju dokumentarnog filma „Svjedok“.

Inače, ovaj film snimaće se u produkciji RTRS-a i Centra za istraživanje ratnih zločina. Film je istorijsko biografski film koji se bavi ratnim putem profesora doktora Zorana Stankovića, koji je u toku ratnih dešavanja sa svojom ekipom vršio ekshumiranje i obdukcije, te time omogućio onima koji su izgubili svoje najmilije da ih na dostojanstven način sahrane.

Cilj filma je da objedini stradanje Srba i da se kroz sadržaj ovog filma pošalje jasna poruka da se zločin nikada ne zaboravi i nikada ne ponovi, ali i da se ispravi istorijska nepravda prema samom profesoru doktoru Zoranu Stankoviću koji je sa istorijskog aspekta nemjerljivo zadužio srpski narod.

Ovim filmom biće obuhvaćeno pet masovnih grobnica- stratišta u Republici Srpskoj a to su Brod, Mrkonjić Grad, Kravica, Zvornik i Šekovići.

Profesor doktor Zoran Stanković, premunuo je od posljedica korona virusa 5.oktobra 2021. u 66 godini života, deset dana prije početka snimanja filma.

V.G.

CATEGORIES
Share This