Prijem za predstavnike boračkih organizacija povodom 30-og rođendana Republike Srpske

Prijem za predstavnike boračkih organizacija povodom 30-og rođendana Republike Srpske

Povodom 30. rođendana Republike Srpske načelnik Opštine Teslić Milan Miličević organizovao je prijem kojem su prisustvovali predstavnici svih teslićkih udruženja koja predstavljaju borce Vojske Republike Srpske. Radi se o četiri udruženja, čiji su predstavnici razgovarali o problemima sa kojim se susreću.

Načelnik Miličević je istakao da je ovo odličan primjer kako u jednoj lokalnoj zajednici četiri različita udruženja zajedno rade na rješavanju zajedničkih problema.
„Oni imaju različite stavove, različita razmišljanja, ali u fokusu njihovog djelovanja, djelovanja načelnika opštine, Opštinske uprave i Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu je samo jedno pitanje, a to je kako pomoći na najbolji i najkvalitetniji način bivšim pripadnicima Vojske Republike Srpske, odnosno teslićkih srpskih brigada. Nije dobro što imamo u Republici Srpskoj oko dvadeset različitih udruženja koja predstavljaju borce, što imamo nekoliko različitih sindikalnih organizacija, različitih udruženja penzionera itd. Sve je to podjela ljudi vjerovatno i zbog političkih razloga, što nije dobro. Mislim da nam svima treba da bude cilj da dostojanstveno dalje vodimo i čuvamo Republiku Srpsku. Najbolji način je napraviti jednu sveobuhvatnu organizaciju boraca Vojske Republike Srpske, u koju će se uključiti sva udruženja koja ih predstavljaju da bi zajedno rješavali njihove probleme, jer su tih devedesetih godina, kada je stvarana Republika Srpska, svi bili zajedno. Mislim da je to najbolja poruka za budućnost“, naglasio je Miličević.
Predsjednik Opštinske boračke organizacije Teslić, Drago Čelarević, rekao je da su predstavnici boraca danas na sastanku sa načelnikom Miličevićem razgovarali o proslavi Dana Republike kao i o pravima boraca i boračkih kategorija.
„Do sada smo imali zaista odličnu saradnju sa načelnikom opštine i nadam se da će ona biti nastavljena i u budućnosti. Ovim putem, borcima VRS i svim građanima koji 9. januar osjećaju kao svoj praznik, želio bih da čestitam Dan Republike i da ga u miru i zdravlju slavimo dugo godina. To je svakako dan kada treba da slavimo i kada treba da zaboravimo na mnoge nesuglasice, ali je svakako i dan kada treba da ukažemo na probleme i poniženje boraca, te na sramno povećanje boračkih dodataka od svega 8 feninga“, rekao je Čelarević.
Savo Bubić, predsjednik Organizacije demobilisanih boraca I starješina VRS “Ostav” uputio je poziv svim borcima VRS, porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i svim ljudima dobre volje da u nedelju 9. januara uzmu svoje učešće na proslavi dana Republike Srpske koji će biti organizovan na Trgu srpskih boraca u Tesliću. On je dodao da su predstavnici boraca danas sa načelnikom Miličevićem razmijenili mišljenje o statusu boraca VRS kako na nivou opštine, tako i na republičkom nivou.
Neđo Nikolić, predsjednik Udruženja veterana Odbrambeno – otadžbinskog rata, izjavio je da Boračka organizacija Republike Srpske ima svoje probleme na šta lokalna udruženja ne mogu da utiču, ali je naglasio odličnu saradnju na opštinskom nivou, te izrazio nadu da će u narednom periodu ona biti dodatno unaprijeđena. On je zahvalio načelniku na želji da se borimo za prava boraca i svih kategorija koje su proizašle iz Odbrambeno – otadžbinskog rata.

FB/Milan Miličević

CATEGORIES
Share This