Realizacija projekta „OZON“

Realizacija projekta „OZON“

Opština Modriča je izabrana za jednu od šest jedinica lokalne samouprave u kojoj je počela realizacija projekta „Ozon-Otvorene i odgovorne opštine“, koji se odnosi na procjenu i analizu stanja na području lokalne zajednice.

Projekat je podržan od Vlade Švajcarske i Švedske, a implementira ga Institut za razvoj i evropske integracije (IREI), u periodu od 2021. do 2023. godine.

Cilj projekta je unapređenje politike iz oblasti komunikacije i participacije, budžeta, borbe protiv korupcije, rodne ravnopravnosti, zaštite životne sredine i održivog razvoja, te socijalnih politika i inkluzije marginalizovanih grupa.

Nakon stručne analize, načelniku opštine i njegovim saradnicima je prezentovan dokument o procjeni trenutnog stanja. Dokument je zasnovan na pregledu raspoložive dokumentacije, koja uključuje strateško-planske dokumente, pravne akte i informacije sa zvaničnog veb-portala Opštine, te informacijama prikupljenim na sastancima s predstavnicima Opštinske uprave, fokus grupama i intervjuima s predstavnicima civilnog društva, mjesnih zajednica i građana Modriče koji su i krajnji korisnici opštinskih usluga.

Izrađeni dokument pomoći će rukovodstvu opštine u sprovođenju daljih aktivnosti usmjerenih na poboljšanje pružanja administrativnih i javnih usluga, kako građanima, tako i privrednom sektoru.

OM

CATEGORIES
Share This