Radnici Centra za predškolsko vaspitanje Banjaluka prijete štrajkom

Radnici Centra za predškolsko vaspitanje Banjaluka prijete štrajkom

Radnici „Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ Banjaluka zaprijetili su štrajkom, jer im kako tvrde, 17 godina nisu povećane plate.

U otvorenom pismu koje su uputili ministru provsjete i kulture RS Nataliji Trivić, gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću i predsjedniku Skupštine grada Banjaluka Mladenu Iliću naveli su da je ovo posljednje upozorenje i da će zaposleni u „Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje” organizovati štrajk upozorenja, a ukoliko on ne da rezultate, i potpuno obustaviti rad.

„Da li je po zakonu ili nije, da li je na vrijeme ili ne, da li je trebalo ili nije trebalo, to smo davno trebali da utvrdimo. Nismo imali sagovornike u vama. Prepucavanje političko, stranačko, finansijsko je nešto što ste vi izabrali. Mi nismo. Mi smo izabrali da radimo sa djecom i da za svoj rad budemo plaćeni. Mi imamo svoju djecu i zato od vas tražimo da izvršite svoje zakonom propisane obaveze prema zaposlenim u ovoj javnoj ustanovi. Mi ćemo, u skladu sa zakonom, stati sa radom sat vremena. Molimo roditelje da budu na našoj strani, zato što su i oni radnici i zato što će nas najbolje razumjeti šta znači imati platu od koje ne možete hraniti svoje dijete“, navedeno je u dopisu koji su potpisali predsjednica Sindikalne organizacije Centra Snježana Markić Stojaković i predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić.

CAPITAL: M. Č. Lj.

CATEGORIES
Share This