Prvi put djeca iz Gacka organizovano idu na evropski Zvezdin meč

Prvi put djeca iz Gacka organizovano idu na evropski Zvezdin meč

Prvi put djeca iz našeg grada, njih 25, biće na jednom evropskom susretu. Naime, zbog sankcija UEFA, kojom se zabranjuje prisustvo odraslih posjetilaca ovom susretu (meču mogu prisustvovati samo djeca do 14 godina), stigao je poziv FK Crvena Zvezda na ime FK „Mladost“.

Sve to bio je dobar motiv da se svi organizuju, te prirede dječacima ali i djevojčicama, jedno važno putovanje i novo sportsko iskustvo.

„Jedan zaista lijep povod za odlazak dječaka i djevojčica koji treniraju u FK „Mladost“, ali inače djece iz našeg grada u Beograd. Na poziv FK Crvena Zvezda bićemo sa djecom do 14 godina gosti na Marakani, protiv ekipe Kairata. Iskreno se nadam da ćemo se vratiti sa pozitivnim rezultatom, ali i utiscima. Veliku zaslugu dugujemo prof. Predragu Šupiću, koji je dao veliki doprinos na relaciji dva kluba da budemo gosti večeras na stadionu“, kazao je Velibor Vasiljević, trener omladinskih selekcija FK „Mladost“.

Svi su srećni što će djeca dobiti jedno neprocjenjivo iskustvo, te vidjeti svoje fudbalske idole na „zelenom tepihu“ stadiona Rajko Mitić.

„Nadamo se pozitivnom rezultatu večeras. Dobili smo poziv da djeca iz Gacka budu na Marakani, da osjete čar jednog evropskog meča. Uspjeli smo da napravimo dobru organizaciju, na radost naše djece i svih onih kojima „crveno – bela“ krv teče venama, tako da je ovo prvi put da organizovano djeca iz Gacka odu na jednu ovako veliku utakmicu“, istakao je Predrag Šupić, član Skupštine FK Crvena Zvezda.

Nakon ovog meča, planirano je da djeca sutra obiđu i kompletan stadion, trofejnu salu, svlačionice.

Po nekim procjenama, večeras se očekuje 20 hiljada dječaka i djevojčica iz Srbije i Republike Srpske, a sve troškove snosi Crvena Zvezda.

(Opstinagacko)

CATEGORIES
Share This