Protesti u Trebinju: Otac stradale plivačice Ane Čučković tvrdi da je stvarni krivac i dalje na slobodi

Protesti u Trebinju: Otac stradale plivačice Ane Čučković tvrdi da je stvarni krivac i dalje na slobodi

Umjesto četiri mjeseca ovaj slučaj pred sudovima bio je šest godina. Četiri saobraćajna vještaka su promijenjana, a tek kada je peti utvrdio ono što je njima odgovoralo osuđen je nevin čovjek Nemanja Kojović – kaže Zoran Čučković, otac nastradale trofejne trebinjske plivačice za Večernje novosti.Čučković je predočio i dokument uviđaja sa lica mesta za koji je kaže dokaz ko je kriv.

-Familiju Čučković interesuje samo pravda, pa ako je Nemanja kriv neka odgovara, ali Nemanja nije nije kriv zato što je ovdje sve jasno. Ovo što nas muče neće sudijama izdobriti zato što ćemo morati uzeti pravdu u svoje ruke. Oni nas tjeraju na to, a mi to ne želimo. Nemanja je u problemu i to on zna, a to su nam potvrdili i pošteni ljudi iz pravosudnih institucija, svjesni su sakriveni najvažniji dokazi kako bi Kojović završio u zatvoru – dodao je Zoran Čučković.

Nemanja Kojović u prvom postupku pred Osnovinim sudom oslobođen je krivice, potom je Okružni sud uvažio žalbu Tužilaštva, vratio ponovo predmet na Osnovni sud koji je presudio da je Kojović kriv i da mora 13. maja u zatvor na osam mjeseci. Ovaj mladić i njegova porodica sve teško podnose.

Nikako se osjećam, šest godina patnje i bola, a osuđen sam iako nisam kriv – istakao je Nemanja Kojović.Njegova sestra Ana Musić, takođe ističe da već šest godina sve teško podnose jer znaju da Nemanja nije kriv.-Nemamo mira godinama. Brat mi mora u zatvor jer je po odluci suda normalno da idete velikom brzinom i suprotnom trakom, a ako udarate u nekog onda je taj koji se držao propisa je kriv. Jednostavno više nemamo snage – rekla je Ana Musić.

Izvor: večernje novosti

CATEGORIES
Share This