Promovisani rezultati Omladinske banke u Ljubinju

Promovisani rezultati Omladinske banke u Ljubinju

U prostorijama opštine Ljubinje danas je izvršena promocija rezultata Omladinske banke LJubinje ostvarenih u 2021. godini.

Promociji su prisustvovali i predstavnici fondacije Mozaik iz Sarajeva koji su izrazili svoje zadovoljstvo dvogodišnjom saradnjom sa opštinom Ljubinje i izrazili nadanje da će se ta saradnja nastaviti i narednih godina.

“Sve inicijative koje dolaze od građana, a posebno od mladih ljudih, biće podržani od strane opštine Lubinje. Tako smo i ove godine umjesto predviđenih 5 projekata za realizaciju podržali svih 8 za šta smo iz budžeta izdvojili i dodatna sredstva. To je model kako ćemo se ponašati i u budućnosti. Posebno mi je drago da ove godine imamo i prvi mikrobiznis koji smo podržali sa 2000 KM i nadam se da će ih narednih godina biti sve više. ” – istakao je zamjenik načelnika opštine Ljubinje Vitomir Vojčić.

Ukupna vrijednost realizovanih projekata u 2021 godini, uključujući mikrobiznis iznosila je 22.620 KM, od čega je opština Ljubinje izdvojila 7.794 KM, fondacija Mozaik 7.026, a lokalni doprinos zajednice je procijenjen na 7800 KM.

Predstavnici Fondacije su ovom prilikom uručili i zahvalnice za sve članove upravnog odbora Omladinske banke Ljubinje, kao i načelniku opštine Stevu Drapiću.

ISTOK

CATEGORIES
Share This