Pripremljeno 260 posnih obroka za korisnike Narodne kuhinje

Pripremljeno 260 posnih obroka za korisnike Narodne kuhinje

Članovi Sportsko-ribolovnog udruženja “Riba” organizovali su danas pripremu 260 posnih obroka za korisnike Narodne kuhinje u Bijeljini, sa željom da najugroženijim sugrađanima uljepšaju praznične dane.

Miodrag Đukić, predsjednik Sportskog ribolovnog udruženja “Riba” Bijeljina, podsjetio je da su prethodne dvije godine zbog pandemije imali pauzu, ali danas nastavljaju svoju humanu misiju, pokrenutu prije sedam godina.

“Naši članovi danas spremaju 260 obroka za korisnike Narodne kuhinje na području Bijeljine. Porcije se sastoje od pržene ribe, riblje čorbe, hljeba i ofarbanih jaja. Čitava akcija odvija se u organizaciji našeg udruženja, a pomogao nam je i vlasnik firme `Globus` Milenko Zupur, kojem zahvaljujem”, izjavio je Đukić novinarima.

Đukić je napomenuo da su članovi udruženja ponosni na ovu akciju, kojom žele da najugroženijim sugrađanima uljepšaju prazničnu trpezu.

“Obroke će tokom dana na kućne adrese raznositi naši i aktivisti Crvenog krsta”, napomenuo je on. Zupur je izrazio zadovoljstvo što je dio humanitarne akcije koju organizuje Udruženje “Riba”.

“Možda je zadovoljan onaj koji prima pomoć, ali je srećan onaj koji je u prilici da pomogne – to je naša vodilja”, poručio je Zupur. Gradonačelnik LJubiša Petrović zahvalio je organizatorima i istakao da je ova akcija dokaz njihove posvećenosti i brige o onima kojima je pomoć potrebna.

“Ovo treba da posluži kao dobar primjer motivacije drugih ljudi i udruženja da se aktiviraju u oblasti humanosti. Nadamo se da će svake godine broj obroka biti sve manji, a ukupni ambijent života bolji”, rekao je Petrović.

Govoreći o radu Narodne kuhinje u Bijeljini, Petrović je napomenuo da u okviru nje dnevno bude podijeljeno oko 300 obroka, na sedam punktova. Ferid Mujagić kaže da već tradicionalno učestvuje u ovoj humanoj akciji i to je za njega velika čast. Priprema obroka za korisnike Narodne kuhinje održana je ispred “Globusovog” restorana “Pet jezera” u Bijeljini.

Bjeljina danas

CATEGORIES
Share This