Prijem za predsjednike Savjeta mjesnih zajednica u Šamcu

Prijem za predsjednike Savjeta mjesnih zajednica u Šamcu

Načelnik i zamjenik načelnika opštine opštine Šamac Đorđe Milićević i Đuro Ivanović, predsjednik Skupštine Simo Varadinović i načelnica Odjeljenja za opštu upravu Lepa Trivić razgovarali su danas sa 25 novoizabranih predsjednika Savjeta mjesnih zajednica /MZ/, sa kojima su razgovarali o budućoj saradnji.

Izbori za Savjete MZ održani su prije mjesec dana.

Načelnik opštine Djordje Milićević je nakon sastanka rekao da je vrlo korisno biti sa ljudima koji su direktno u kontaktu sa građanima i napomenuo da je u ovoj godini posjetio sve mjesne zajednice i razgovarao sa građanima, te da očekuje da 2022. godina bude „još operativnija“.

Milićević je izrazio zadovoljstvo što opštinske vlasti imaju i što su uvjek imale korektnu saradnju sa mjesnim zajednicama, koje, iako nisu pravna lica, volonterski rade i daju sve od sebe da probleme na terenu rješavaju sa građanima.

 

“Većina novoizabranih predsjednika Savjeta MZ je bila u prošlim sazivima i danas smo analizirali 2021 godinu i da prezentujemo šta smo u planu da realizujemo tokom 2022 godine, koji su kapitalni projekti predviđeni za određene MZ i tekućim problemima koje treba rješavati u okviru MZ. Raduje me veliki odziv prisutnih, odgovornost i spremnost da koordiniraju sa Kabinetom načelnika i svi oni će imati uvjek otvorenost Kabineta za saradnju”, kaže Milićević.

Milićević ističe da je buxet za kapitalne projekte preko milion KM, a koji će se odnositi na ovih 25 MZ, a prilika je da danas da razgovaraju i o projektima gdje postoji interesovanje uz učešće građana.

“Siguran sam da u narednom četverogodišnjem periodu na opšte zadovoljstvo građana ta saradnja će biti još na visem nivou”, kaže Milićević dodajući da će u januaru mjesecu 2o22 godine imati sastanak u mjesnoj zajednici Šamac.
Predsjednik Savjeta MZ Šamac Milan Stanišić koji je bio i u dosadašnjem sazivu Savjeta MZ kaže da je saradnja do sada bila korektna, te da mu je drago što je Kabinet načelnika ponovo izrazio spremnost da se još vise uključi u rješavanje nekih problema u MZ, a da će oni kao Savjet prema Opštinskoj upravi djelovati savjetodavno.

ISTOK

 

CATEGORIES
Share This