Prijem kod načelnika za nagrađene članice ženske pjevačke grupe KUD “Ljubinje”

Prijem kod načelnika za nagrađene članice ženske pjevačke grupe KUD “Ljubinje”

Načelnik opštine LJubinje Stevo Drapić, ugostio je danas članice ženske pjevačke grupe KUD “LJubinje” koje su na nedavno održanom 15. Saboru srpskog izvornog narodnog stvaralaštva pod nazivom “Volimo te Republiko Srpska”, u konkurenciji više od 60 društava, osvojile 1. mjesto.

“Želio bih da vam se zahvalim što u jednom lijepom svijetlu predstavljate našu opštinu i što njegujete pomalo zabravljene tradicionalne vrijednosti kao što je narodno pjevanje. Ovim putem želim da vam prenesem i pohvale koje vam je uputio vladika Zahumsko-hercegovački i primorski g-din Dimitrije povodom vašeg nastupa na obilježavanju krsne slave opštine LJubinje. Svakako da pohvale, pored vas idu i vašoj predsjednici udruženja Desi Radić koja je sve ove godine uložila veliki napor i trud da danas imamo i vas kao pobjednice i ovako uspješno kulturno-umjetničko društvo.” – rekao je načelnik Drapić.
Desa Radić se zahvalila na prijemu i istakla da njoj, a i članicama KUD-a to jako puno znači i da je sigurna da će ovo biti dodatni podstrek za dalje uspjehe.
“Hvala puno načelniku na ovome prijemu. To svima nama puno znači. Nastojaćemo i ubuduće da predstavljamo LJubinje u najboljem svjetlu a izuzetno mi je drago kada vidim da je naš rad i trud prepoznat. Ovom prilikom željela bih da istaknem i ulogu i značaj naše prof. Milice Radić, etnomuzikologa, koja danas nije ovdje sa nama, ali koja pruža stručnu, profesionalnu pomoć našim djevojkama, bez koje ni naše djevojke ne bi zvučale ovako dobro i ne bi odnosile sve ove pobjede.”
Načelnik je ovom prilikom uručio i simbolične nagrade za sve prisutne članice pjevačke grupe KUD .
A, KUD “LJubinje već u nedjelju očekuje novi nastup, ovog puta u Doboju, na “Danima rusko-srpskog prijateljstva” gdje su dobili poziv za učešće i promociju hercegovačkih proizvoda.

Opština Ljubinje

CATEGORIES
Share This