Povelja opštine Istočna Ilidža prvom načelniku Srpske Ilidže Neđeljku Prstojeviću

Povelja opštine Istočna Ilidža prvom načelniku Srpske Ilidže Neđeljku Prstojeviću

Na sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojene su sve tačke dnevnog reda, a akcenat je stavljen na onu koja se tiče Prijedloga Odluke o dodjeli nagrada i priznanja opštine Istočna Ilidža.

Odbornici su jednoglasno usvojili ovu tačku dnevnog reda, a načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović je rekao da je na njegov prijedlog usvojeno da se odbornicima prvog saziva Srpske opštine Ilidža dodijele posebne nagrade.

– Na prijedlog komisije, a na osnovu javnog poziva, odbornici su izglasali da povelju opštine dobije prvi predsjednik opštine Srpska Ilidža Neđeljko Prstojević, plakete doktori Bolnice „Srbija“ Duško Elez, Žanka Eranović, kao i protejerej stavrofor Momir Vasiljević, a zahvalnice Tanja Tepavčević ispred kovid odjeljenja Doma zdravlja Istočno Sarajevo i Slavica Govedarica za volonterski humanitarni rad u Crvenom krstu Istočna Ilidža – istakao je Božović.

Prema njegovim riječima, nagrade će biti dodijeljene petog maja na svečanoj akademiji povodom Dana opštine.

– Na akademiji ćemo prezentovati film koji govori o stvaranju, predratnom, ratnom i poslijeratnom periodu opštine Ilidža – dodao je Božović, čestitajući dobitnicima priznanja.

Pored ove tačke dnevnog reda, odbornici SO Istočna Ilidža usvojili su i izvještaje o radu Boračke organizacije „Ilidžanski borac“ za 2021.godinu, JU Centra za socijalni rad Istočna Ilidža za prethodnu godinu, program rada ovog centra za 2022. godinu, kao i set odluka koje se tiču socijalnog stanovanja.

Opština Istočna Ilidža
CATEGORIES
Share This