Poštovanjem tradicionalnih vrijednosti idemo naprijed – OO SDS Rogatica proslavio krsnu slavu

Poštovanjem tradicionalnih vrijednosti idemo naprijed – OO SDS Rogatica proslavio krsnu slavu

U hramu Svete Trojice u Rogatici, jutros je lomljenjem slavskog kolača, rukovodstvo i članovi Opštinske organizacije Srpske demokratske stranke Rogatica, uz prisustvo brojnih gostiju, proslavilo krsnu slavu Petrovdan.

Nakon toga položeni su vijenci u Spomen sobi borcima rogaticke brigade VRS. Takodje su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Spomeniku poginulih boraca boričkog kraja proteklog Otadžbinskog rata.

U crkvenom domu organizovan je prigodan slavski ručak, gdje se prisutnima obratio kandidat za narodnog poslanika Rade Erić

“Časni oci srpske pravoslavne crkve, draga braćo i sestre, članovi i simpatizeri Srpske demokratske stranke, predstavnici drugih političkih partija, svi moji dragi Rogatičani i svi prisutni, hvala vam što ste se danas sabrali da obilježimo krsnu slavu Srpske demokratske stranke, Svete apostole Petra i Pavla – Petrovdan.

Srpska demokratska stranka je osnovana prije 32. godine uz blagoslov naše Svete pravoslavne crkve. Prema tome potpuno je jasno da ćemo se mi okupljati u našim pravoslavnim hramovima i njihovim portama, skupa sa našim narodom, ujedinjeni oko srpske trobojke, ujedinjeni oko jedne ideje – jake srpske države u kojoj ima mjesta za svakoga od nas, svako naše dijete, svaku porodicu, koji treba da imaju jednake šanse da se obrazuju, zapošljavaju, rade i srećno žive, to su naši ideali i mi od njih nećemo odustajati.

Živjeli, dobro nam došli, neka žive naši pravoslavni običaji, da se prekrstimo i popijemo, da svi budemo zdravo i veselo.”

ISTOK

CATEGORIES
Share This