Porodici Đokić iz Donje Trnove izgrađena kuća uz podršku opštine Ugljevik

Porodici Đokić iz Donje Trnove izgrađena kuća uz podršku opštine Ugljevik

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je danas šestočlanu porodicu Đokić iz Donje Trnove kojoj je izgrađen stambeni objekat uz podršku UNDP-a i opštine Ugljevik jer su u klizištima 2014. godine ostali bez kuće.

Perić se prisjetio velikih poplava i klizišta koje su načinile ogromnu štetu u ovoj opštini te izrazio zadovoljstvo jer su izgrađeni stambeni objekti za 16 porodica koliko ih je tada ostalo bez kuća.

-Uspjeli smo da uz pomoć UNDP u prethodnoj i ovoj godini izgradimo 4 stambena objekta na području naše opštine a ukupno 16 za koje smo dali novčana sredstva, izgradili projekte, upotrebne dozvole, infrastrukturu a nekima i zemljište-podsjetio je Perić.

On je istakao da opština Ugljevik ima projekat stambenog zbrinjavanja višečlanih i socijalno-ugroženih porodica koje su u stanju stambene potrebe.

-Veliko je zadovoljstvo kad se završi ovakav projekat i da podrška porodici kojoj je pomoć bila potrebna-zaključio je Perić i zahvalio svima koji su pomogli gradnju kuće.

Milenko Đokić rekao je da je u 2014. godini klizište zahvatilo veliku površinu gdje je bila njihova porodična kuća pa su morali da je napuste.

-Uz podršku UNDP-a i opštine Ugljevik uspješno je izgrađena kuća-dodao je Đokić i zahvalio svima koji su učestvovali u ovom projektu.

Đokić je Perića prilikom obilaska plastenika, obavjestio da je od UNDP-a iz ekonomske komponente dobio frezu vrijednosti 4.000 KM a koristi je za obrađivanje plodnog zemljišta.

ISTOK

CATEGORIES
Share This