Poplava im uništila porodični dom: Neophodna sanacija stambenih objekata za dvije porodice u Novom Gradu (FOTO)

Poplava im uništila porodični dom: Neophodna sanacija stambenih objekata za dvije porodice u Novom Gradu (FOTO)

Dvije hraniteljske porodice sa područja Novog Grada vratile su se u stambene objekte u naselju Mlakve, u kojima je donji sprat u poplavama uništen i potrebna je rekonstrukcija, izjavila je Srni direktor Centra za socijalni rad Daniela Gojić.

Donji sprat u oba stambena objekta je uništen. Tu su kuhinja, dnevni boravak i jedna spavaća soba. Kupatilo je u funkciji –  rekla je Gojićeva.

Ono je navela da je u ovim stambenim objektima neophodno renoviranje montažnih zidova za šta je potrebno po 9.000 KM, a procijenjeno je da bi za kompletnu sanaciju ova dva objekta bilo potrebno oko 150.000 KM.

Gojićeva je napomenula da su to dvije hraniteljske porodice koje brinu o šestoro djece, a bile su 17. maja evakuisane nakon što je rijeka Una poplavila naselje Mlakve.

– Porodice su 10 dana bile smještene u privatnom smještaju. Troškove je uz pomoć opštine Novi Grad platio Centar –  rekla je Gojićeva.

Prema njenim riječima, nakon što se voda povukla, radnici Centra za socijalni rad i pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Novi Grad očistili su stambene objekte.

Ona je navela da je zahvaljujući imamo Emiru Nuhiću i predsjedniku Medžlisa islamske zajednice Amiru Imširoviću, od Udruženja “Ruku na srce” iz Sarajeva obezbijeđeno 10.000 KM.

– Zahvaljujući ovim sredstvima biće renovirane kuhinje – navela je Gojićeva.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This