Podrška opštine Modriča organizaciji turnira Akademije fudbala

Podrška opštine Modriča organizaciji turnira Akademije fudbala

Ljetni fudbalski turnir, koji organizuje Akademija fudbala u Modriči, biće odigran 27. i 28. avgusta, a takmičiće se veći broj ekipa iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Potvrdio je to Dario Damjanović, trener Akademije i pojasnio da će na turniru učestvovati mališani uzrasta od sedam do 11 godina. „Turnir će se igrati dva dana i očekujemo dolazak većeg broja ekipa, sa čim smo upoznali i predstavnike opštinske uprave, koji su dali podršku dobroj organizaciji takmičenja“, rekao je Damjanović.

Akademija fudbala u Modriči osnovana je prije pet godina i kako su istakli, zadovoljni su svojim razvojnim putem, budući da okupljaju između 150 i 160 članova od pet do 16 godina.

Na sastanku šefa kabineta i savjetnika načelnika Tamare Evđić i Aleksandra Petrovića sa članovima Akademije naglašena je opredjeljenost opštinske uprave za pružanje podrške svim sportskim klubovima, koji okupljaju sportiste različitih uzrasta.

„Od početka ove kalendarske godine podržali smo 25 sportskih manifestacija, koje nisu u redovnim ciklusima takmičenja. Uglavnom su to fudbalski turniri u mjesnim zajednicama i za to smo izdvojili oko 41.000 KM. Ovaj fudbalski turnir Odlukom načelnika podržaćemo sa 1.500 KM, jer procjenjujemo da će u našem gradu tokom turnira boraviti oko 1.000 mališana i njihovih roditelja“, potvrdio je Petrović i dodao da je Modriča grad odbojke, ali i drugih sportova, od kojih je fudbal najmasnovniji i najpopularniji među djecom i omladinom.

Radio Modriča

CATEGORIES
Share This