“Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

“Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih 29, koji borave na sedmodnevnom kampu „Nikole Tesle centra“ na planini Gučevo u Srbiji.

Ovaj kamp pohađaju djeca od pet do 12 godina a njihov odlazak sufinansirala je opština Ugljevik sa 8.550 KM.

Autor NTC sistema učenja doktor Ranko Rajović iz Novog Sada kaže da svaka smjena broji od 70 do 80 mališana i da je prioritet da misle i da njihov mozak radi.

-Djeca imaju aktivnosti od 7.00 časova ujutru do 21.00 sat uveče. Imamo radionice na kojima ih naučimo kako lakše da uče u školi, savladaju gradivo, da lakše povežu informacije. Radimo i poligone jer smo vidjeli da su nam djeca sve nespremnija-pojasnio je Rajović.

On je istakao da se NTC program učenja radi u dvadeset država u Evropi.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić  izrazio je zadovoljstvo što djeca mogu da u divnom ambijentu i atmosferi pohađaju NTC sistem učenja.

-Poklanjamo posebnu pažnju našim porodicama, a sufinansiranje boravka djece na NTC kamp jeste vid pomoći porodicama. Posebno je važan ovaj kamp gdje naši najmlađi sugrađani stiču određena znanja i vještine-rekao je Perić.

Opština Ugljevik, podsjetio je Perić da finansira besplatnu Školu sporta, fudbala, košarke, plivanja i sve aktivnosti koju su vezane za djecu te da nagrađuje najbolje učenike.

-Naš cilj je da porodični život u našem Ugljeviku bude još bolji i kvalitetniji sa pažnjom na djecu-zaključio je Perić.

Asistent na NTC kampu Mladen Stevanović iz Ugljevika rekao je da je kamp na Gučevu idealno mjesto gdje djeca nauče kako da poštuju sebe i druge, svoje i tuđe vrijeme kao i pravila ponašanja.

-Uče se razvijanju timskog duha, samopouzdanju, a stvaraju prijateljstva koja će trajati cijeli život. Djeca su po cijeli dan u prirodi, planinare, vježbaju na poligonima. A pohađaju i radionice sa autorima NTC učenja Rankom Rajovićem i Urošom Petrovićem-rekao je Stevanović.

On je dodao da će detaljan izvještaj o svakom djetetu, u čemu se ističe, a gdje je potreban dodatan rad, po završetku kampa dobiće roditelji.

ISTOK

CATEGORIES
Share This