Počela sa radom kreativna radionica Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama u Šamcu

Počela sa radom kreativna radionica Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama u Šamcu

Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama u Šamcu počelo je ponovo da organizuje kreativne radionica  nakon prekida rada zbog pandemije virusa korona, izjavila je predsjednik ovog udruženja Tanja Ninković.

Ona je istakla da u ovim radionicama djeca sa volonterima izrađuju novogodišnje i božićne ukrase koje će uz sitne kolačiće prodavati u vrijeme manifestacije “Zimska čarolija na ušću”,koja će trajati od 26. do 31. decembra.

“Ukrase zajedno sa kolačićima i medenjacima koje su naša djeca izradila zajedno sa volonterima prodavaćemo na svom štandu na gradskom trgu na kojem ćemo biti svaki dan sa našom djecom”, rekla je Ninkovićeva te pozvala sve da kupe njihove ukrase.

Ona je dodala da će zaradu od prodaje usmjeriti za potrebe djece, za nabavku materijala neophodnog za naredne radionice i druženja.

“Osim aspekta socijalizacije, ovakve radionice jako dobro djeluju na unapređenje vještine rada i motorike te su i te kako potrebne”, rekla je Tanja Ninković te zahvalila volonterima na pomoći.

Ona je pozvala građane da doniraju po jednu KM pozivom humanitarnog broja 1411 koji je otovren do 31. decembra te na taj način pomognu nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim teškoćama.

Na području opštine Šamac ima 50-oro djece sa posebnim potrebama, a u Udruženju građana za pomoć licima sa posebnim potrebama aktivno ih je oko 15.

ISTOK

CATEGORIES
Share This