“Partijska knjižica zapošljava u Opštinu Pale”

“Partijska knjižica zapošljava u Opštinu Pale”

Zabrinutost Paljanke Gorice Cerovina, koju je izrazila u pismu medijima, da će joj, uprkos tome što je kćerka poginulog borca, biti uskraćena mogućnost zaposlenja u opštinskoj upravi opštine Pale, se i obistinila. Uprkos stručnim kvalifikacijama i preporuci opštinske Boračke organizacije Pale, Gorica je dobila odbijenicu, uz šturo obrazloženje da je, na osnovu usmenog intervjua, konkursna komisija procijenila da je njen protivkandidat imao bolje uslove. Zanimljiva je činjenica da je u konkursnu komisiju, načelnik opštine Pasle Boško Jugović izabrao svoje najbliže saradnike i funkcionere opštinskog Odbora SNSD-a Pale.

Da je politička neopredijeljenost kamen spoticanja na putu do zaposlenja, dokaz je Gorica Cerovina, politički neopredijeljena Paljanka, diplomirani ekonomista sa osam godina radnog iskustva u struci, nezaposleno dijete poginulog borca, pa joj i Zakon garantuje prednost pri zapošljavanju. Ispunjavala je Gorica, dakle, i više od uslova postavljenih konkursom, a imala je i preporuku opštinske Boračke organizacije. Sve to, kako stvari stoje, konkursna komisija je zanemarila i Gorici uručila odbijenicu, a na radno mjesto u opštinskoj upravi Pale zaposlila osobu koja ima tek godinu radnog iskustva, i to upravo na mjestu na kojem je i prije konkursa bila zaposlena. Koji kriterijumi su presudili da Gorica ne dobije posao, objašnjenje nismo dobili od načelnika opštine Boška Jugovića, koji je konkurs raspisao, formirao konkursnu komisiju i potpisao odbijenicu Gorici Cerovini.

Ali se objašnjenje nameće samo po sebi, uzevši u obzir činjenicu da su konkursnu komisiju činili funkcioneri opštinskog odbora SNSD-a Pale i najbliži saradnici načelnika opštine Boška Jugovića.

A odluku o tome ko će dobiti posao u opštinskoj upravi Pale donijeli su: Branko Koroman, potpredsjenik opštinskog Odbora SNSD-a Pale, Tatjana Banduka, predsjednik Aktiva žena opštinskog odbora SNSD-a Pale, Milomir Mojović, opštinski službenik za upravljanje ljudskim resursima, Novka Vujičić, načelniik opštinskog odjeljenja za finansije i Srđan Šekara, savjetnik načelnika opštine i portparol opštinskog odbora SNSD-a Pale.

Ovaj veoma zanimljiv sastav konkursne komisije, na osnovu usmenog intervjua, dakle, presudio je da Gorica Cerovina, sa odgovarajućim stručnim kvalifikacijama, dijete poginulog borca, ipak ne dobije posao u opštinskoj upravi opštine Pale. Koji kriterijumi su presudili u donošenju ovakve odluke, i zašto nije uvažena preporuka Boračke organizacije opštine Pale, pitanja su na koja smo ostali bez odgovora.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović, koji je potpisao odbijenicu Gorici Cerovina, kaže, neće odgovarati na pitanja OSM televizije u vezi sa temama, koje su uzgred rečeno od vitalnog značaja za građane Pala. U opštinskoj Boračkoj organizaciji kažu rekli su svoje upućivanjem preporuke za Goricu. I dok odgovorni ili ne žele da komentarišu, ili kažu da su već rekli što su imali da kažu, nezaposlenim Paljanima ne preostasje ništa drugo nego da se, kao i Gorica u pismu medijima, zapitaju: Imamo li pravo da živimo i radimo u ovoj opštini i ovoj državi kao slobodni, politički neopredijelјeni lјudi, ili je budućnost ipak negdje izvan granica?

(OSM TV)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS