Pale: Usvojeni nacrt budžeta i odluka o privremenom zatvaranju gradilišta na Jahorini

Pale: Usvojeni nacrt budžeta i odluka o privremenom zatvaranju gradilišta na Jahorini

Skupština opština Pale usvojila je danas Nacrt budžeta za narednu godinu od oko 19 miliona KM i odluku o privremenom zatvaranju i konzerviranju gradilišta na području Jahorine.

 

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da Nacrt budžeta karakteriše razvojna komponenta, koja se odnosi na ulaganja u infrastrukture projekte, povećanje davanja za sport, pomoć vjerskim objektima, nastavak pomoći za školstvo i mnogo drugih stvari, te da će se za 15 dana ići u usvajanje budžeta.

On je naveo da je na sjednici usvojeno nekoliko odluka u vezi sa lokalitetom Jahorina, a da je jedna od značajnijih ona o privremenom obustavljanju građevinskih radova na planini jer je počela zimska turistička sezona.

– Gradilišta treba da se privremeno zaustave i konzerviraju do proljeća. Potrebno je ukloniti višak materijala i osloboditi saobraćajnice i parking prostore i shodno tome donesena je odluka kojom se nalaže nadležnim inspekcijskim organima da iskontrolišu gradilišta – istakao je Jugović.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Pale Branko Koroman rekao je da se nastavlja sa većim budžetom, što ostavlja mogućnost za rješavanje određenih pitanju u gradu i mjestima koje gravitiraju u lokalnoj zajednici.

Za novog predsjednika Skupštine opštine Pale izabran je Stefan Stajčić nakon što je dosadašnji Damjan Škipina prihvatio mandat poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Stajčić je rekao da u narednom periodu očekuju konstruktivan i aktivan rad odbornika.

– Mnoge važne odluke donesene su u prethodnom periodu tako da nam predstoji mnogo rada i projekata da bismo unaprijedili život u lokalnoj zajednici – rekao je Stajčić.

Odbornici su danas dali saglasnost na sporazum o osnivanju Turističko-informativnog centra u ovoj opštini.

Srna

CATEGORIES
Share This