Opština Lopare na desetim “Medjunarodnim danima energetike i investicija” u Novom Sadu

Opština Lopare na desetim “Medjunarodnim danima energetike i investicija” u Novom Sadu

Predstavnik opštine Lopare Želimir Nešković učestvovao je danas na desetim “Međunarodnim danima energetike i investicija“, koje se uz podršku grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, održavaju u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma 3. i 4. novembra.

Zajedno sa Neškovićem manifestaciji je prisustvovao predsjednik Udruženja matice, dijaspore, Srba u regionu i prijatelja Srbije “Koreni” Stojan Stevanović koji živi i radi u Švajcarskoj a rodom je iz opštine Lopare.

Nešković je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da se upozna sa ovako važnim temama koje su obrađene uz učešće vodećih eksperata iz Srbije i inostranstva.

-Tokom razgovora u panelima saznali smo više detalja o projektima koji su trenutno u Srbiji u toku, kao i načinu pripremanja dokumenata javnih politika i planovima za budućnost-rekao je Nešković.

“Podrška unapređenju energetske efikasnosti u domaćinstvima”, Nešković je izdvojio kao jednu od najvažnijih tema za građane.

“Potreba za štednjom energije toliko je važna, a održiv energetski sektor koji pruža sigurno snabdijevanje je jedan od osnovnih preduslova za dostojan život”, dodao je Nešković.

Tokom današnje manifestacije, između ostalih, Nešković se sastao i sa načelnikom Južnobačkog upravnog okruga Republike Srbije Milanom Novakovićem.

Ovu dvodnevnu manifestaciju koja je okupila stručnjake iz Srbije, regiona i Velike Britanije otvorila je potpredsjednica Vlade Srbije, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.Opština

ISTOK

CATEGORIES
Share This