OO SDS Gacko poziva upravu Vodovoda da riješi problem snabdijevanja vodom seoskih domova u Dobreljima, Srđevićima i Lukovicama

OO SDS Gacko poziva upravu Vodovoda da riješi problem snabdijevanja vodom seoskih domova u Dobreljima, Srđevićima i Lukovicama

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke poziva upravu Javnog preduzeća Vodovod AD Gacko da na krajnje ozbiljan i odgovoran način riješi problem snabdijevanja vodom seoskih domova u Dobreljima, Srđevićima i Lukovicama, jer način kojim se pokušava riješiti problem na relaciji Javno preduzeće-mještani pomenutih sela, sve jeste ali rješenje nije.

Podsjećamo javnost naše lokalne zajednice da je JP Vodovod zaustavilo vodosnadbijevanje za seoske domove u Dobreljima i Srđevićima, dok je u selu Lukovice taj pokušaj propao, što kompromituje kako jednu tako i drugu stranu.

Poznat nam je razlog i opravdanje svog postupka od strane JP Vodovod ali sve navedeno ne bi trebalo problematizovati do mjere u kojoj će problem eskalirati i postati nerješiv.

Ako ko treba da snosi odgovornost, onda to sigurno nisu mještani naših sela koji koriste seoske domove, odista ne u komercijalne svrhe ili kao bilo koji drugi vid ličnog ili kolektivnog prohtjeva, već kao krajnju potrebu za određene civilizacijske norme današnjice.

Uvjereni smo da je moguće naći kompromisno rješenje kojim će biti zadovoljna i jedna i druga strana. Na kraju krajeva, zašto kompromis ne bi bio da se seoskim domovima vrati priključak vode a da se ubuduće ta ista voda uredno plaća Javnom preduzeću?

Iskreno vjerujemo da u Javnom preduzeću AD Vodovod Gacko ima razumijevanja da se problem prevaziđe. Ukoliko se na pola puta ne nađe poslovni razum i domaćinsko dostojanstvo problem neće biti riješen a to ne bi trebao da bude interes opštine u kojoj živimo. Svojevremeno kada su seoski domovi izgrađeni, nisu napravljeni da budu dio problema već najadekvatnije rješenje za narod i u tom kontekstu postojeći spor treba i posmatrati.

ISTOK

CATEGORIES
Share This