Oglasila se fočanska bolnica: Pokrenut interni postupak u slučaju povrijeđivanja bebe

Oglasila se fočanska bolnica: Pokrenut interni postupak u slučaju povrijeđivanja bebe

Direktor UB Foča Radmilo Marić u pismenom odgovoru za UNA portal izrazio je žaljenje zbog tog nenamjernog i neželjenog događaja.

– Preduzete su sve mjere na adekvatnog opservaciji novorođenčeta (ljekarski pregledi, dijagnostika) i zdravstveno stanje novorođenčeta tokom boravka na Odjeljenju ginekologije i akušerstva bilo je stabilno – rekao je Marić.

On kaže da je nakon dijagnostičke obrade donesena odluka nadležnih ljekara (pedijatri i ginekolozi) da se beba transportuje u Kliniku za pedijatriju KCU Sarajevo radi nastavka liječenja.

– Neželjeni događaj je prijavljen od strane nadležnog ljekara, a u skladu sa pravilom o prijavi svih neželjenih događaja i pokrenut je interni postupak utvrđivanja svih okolnosti tog događaja – ističe Marić.

On dodaje da UB Foča, u vezi sa cijelim neželjenim događajem, stoji na raspolaganju porodici i svim nadležnim organima.

– Zbog postupka koji se vodi pred nadležnim organima, a koji su u toku, nismo u mogućnosti iznositi više podataka – istakao je Marić.

Podsjetimo, djevojčica je 19. avgusta rođena u porodilištu u UB Foča, da bi sutradan ljekari konstatovali da je zadobila frakturu lobanje zbog čega je hitno operisana u sarajevskoj bolnici i njeno stanje je stabilno.

Izvori portala una.world tvrde da prvi rezultati istrage ukazuju da je djevojčica poslije poroda ispala na pod, te da ju je ispustila babica. Slučaj su policiji prijavili ljekari iz Sarajeva, a potom i otac novorođene djevojčice, optužujući porodilište fočanske bolnice za nesavjestan rad i ugrožavanje života njegove kćerke.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju UNI je potvrđeno da je pokrenuta istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog šokantnog događaja, odnosno ko je odgovoran za povrijeđivanje bebe i skandalozno ponašanje zdravstvenih radnika nakon toga.

UnaWorld

CATEGORIES
Share This