Obilne padavine prouzrokovale poplave u Istočnoj Ilidži i Trnovu

Obilne padavine prouzrokovale poplave u Istočnoj Ilidži i Trnovu

Obilna kiša koja pada od juče na području Sarajevsko-romanijske regije prouzrokovala je izlivanje vodotokova u Istočnoj Ilidži i Trnovu, izjavio je direktor Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović.

Prema njegovim riječima, u ovim opštinama voda je ugrozila jedan broj stambenih i privrednih objekata u ravnim dijelovima.

“Tim civilne zaštite u toku noći radio je na uspostavljanju nasipa u Istočnoj Ilidži, a u Trnovo smo uputili veći broj pumpi i isušivača”, naveo je Novitović.

On je dodao da se za Trnovo koristi alternativni pravac preko Igmana jer je magistralna saobraćajnica od Istočnog Sarajeva ka ovom mjestu u prekidu.

Novitović je rekao da u drugim opštinama ima izlivanja vodotokova na poljoprivredna zemljišta.

Iz Opštinske uprave Istočne Ilidže, poslato je saopštenje za  stanovništvo Istočne Ilidže, da su noćašnje kiše i bujice lokalnih rijeka i potoka na mnogim mjestima  opštine već izazvale poplave ili prijete da izazovu.

“Trenutno su najugroženiji oni  dijelovi koji su već poplavljeni, u Kasindolu Bojovića most i most kod škole, u Kotorcu Grbavička ulica, ulica 9. januara, Ravnogorska – prema pečenjari “Stanković”, u Donjem Kotorcu Novakovića ulica. U Vojkovićima je u prekidu most u Krupcu, a ugrožen je dio naselja kod restorana “As”-navedeno je u saopštenju.

Dalje se navodi u saopštenju, da  stanovnici  ne prave nepotrebnu gužvu u saobraćaju, a preporuka Kriznog štaba Opštine je da se djeca ne spremaju u vrtiće i škole.  Takodje su pozvali sve koji mogu i žele da se uključe u akciju spasavanja da je Opština obezbijedila vreće i pijesak, te da se jave na kontakt broj Civilne zaštite za koordinaciju akcije je: 057/316-027.

https://www.facebook.com/100044801750156/videos/pcb.394289608741094/1064960994291595

Bijeljinainfo/Opština Istočna Ilidža

CATEGORIES
Share This