Obilne padavine nanijele velike štete u Donjoj i Gornjoj Krćini: Načelnik Ugljevika posjetio oštećena područja

Obilne padavine nanijele velike štete u Donjoj i Gornjoj Krćini: Načelnik Ugljevika posjetio oštećena područja

Mjesne zajednice Donja i Gornja Krćina pretrpjele su veliku štetu u obilnim padavinama koje su zadesile podmajevički kraj, saopšteno je iz opštine Ugljevik.

Ove mjesne zajednice danas je posjetio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i na licu mjesta razgovarao sa mještanima kod mosta kojeg je odnijela vodena bujica kako bi se što prije, kad dozvole vremenski uslovi, osposobio alternativni putni pravac Gornja Pilica-Lipik-Manastir Tavna prema sjedištu opštine

„Najveći problem je putna komunikacija, jer je vodena bujica odnijela most. Mještani koriste znatno duži put koji je na teritoriji grada Zvornika. Čim dozvole vremenski uslovi osposobićemo alternativne puteve kako bi mještani imali kraću putnu komunikaciju prema sjedištu opštine i dalje prema Bijeljini“, kaže Perić.

U toku je čišćenje puta u ovom dijelu podmajevičke opštine, a prema Perićevim riječima angažovana su stručna lica koja će isprojektovati most da bi se u što kraćem vremenskom roku taj projekat završio.

„U Donjoj i Gornjoj Krćini je najteža situacija, a štete su pretrpjele i mjesne zajednice Mezgraja Gaj i Mezgraja Kose kao i Tutnjevac. Odvojićemo znatna materijalna sredstva kako bi riješili ove probleme“, rekao je Perić.

On je posjetio i dvije kuće porodice Tomić u Donjoj Krćini koja broji 17 članova domaćinstva, a kojima je vodena bujica odnijela put.

ISTOK

CATEGORIES
Share This