Obilježena krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske

Obilježena krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske

Služenjem svete liturgije, parastosom, polaganjem cvijeća na spomenik borcima poginulim u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu i lomljenjem slavskog kolača, Opštinska boračka organizacija Modriča, obilježila je danas, 08. novembra 2021.godine, krsnu slavu – Mitrovdan.

Cvijeće su položili predstavnici Boračke organizacije i načelnik opštine Jovica Radulović sa saradnicima.

Nakon polaganja cvijeća uslijedilo je lomljenje slavskog kolača u Svetosavskom domu. Kolač su prelomili načelnik opštine Jovica Radulović i predsjednik Opštinske boračke organizacije Željko Terzić.

„Danas se sjećamo svih koji su dali najsvetije za stvaranje Republike Srpske. Mi kao Opštinska uprava ćemo u budžetu za narednu godinu planirati sredstva kako bi poboljšali situaciju svih boračkih populacija. Takođe, naredne godine ćemo pokušati da u dogovoru sa nadležnim ministarstvom raspišemo javni poziv za stambeno zbrinjavanje ove populacije, uz koji ćemo na raspolaganje staviti i stambeni fond opštine Modriča“, rekao je načelnik Radulović.

„Ono što je na današnji praznik potrebno posebno istaći je da su borci ubijeđeni u očuvanje tradicija borbe kojom smo stvorili Republiku Srpsku. To se osjeti u njihovoj želji da doprinesu u radu Boračke organizacije. Možemo reći da se položaj boraca iz godine u godinu poboljšava, kako u materijalnom pogledu, tako i u pogledu očuvanja tradicija. Nadam se da će do sljedeće godine biti još pozitivnih pomaka“, istakao je Terzić.

Opština Modriča

CATEGORIES
Share This