Obilježen 15. septembar Dan srpskog jedinstva

Obilježen 15. septembar Dan srpskog jedinstva

Na inicijativu episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija u porti hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Loparama sveštenici protojerej Miloš Trišić, arhijerejski namjesnik tuzlanski i protonamjesnik Spasoje Radovanović organizovali su prijem i sastanak sa predstavnicima svih političkih partija koje participiraju u Skupštini ove lokalne zajednice i tako obilježili Dan srpskog jedinstva, praznik koji se obilježava u Republici Srpskoj i Srbiji.

„U ime crkve pozvali smo na jedinstvo svih za očuvanje Republike Srpske, očuvanje srpskog pisma ćirilice, kulture i vjerskih sloboda“, rekao je protojerej Miloš Trišić.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić, je u svoje lično ime i svoje političke partije podržao inicijativu episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija.
„Ispred Srpske demokratske stranke OO Lopare mogu reći i obećati da ćemo u svom političkom radu se boriti na način da budemo svaki dan bolji, a ne gori, da radimo na razvoju, afirmaciji i zaštiti naše Majevice i cijele Republike Srpske“, rekao je Savić.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Loparama Stevan Sandić je pozdravio inicijativu vladike Fotija za okupljanje povodom Dana srpskog jedinstva.

„Mislim da su jako korisna ovakva druženja pozicije i opozicije na lokalu i da smo danas radili u duhu naše sloge i jedinstva za dobrobit i naše lokalne zajednice i naše države i usaglasili se o zajedničkom nastupu i rješavanju zajedničkih problema u interesu srpskog naroda na ovom području“, saopštio je Sandić.

FB, Rado Savić

CATEGORIES
Share This