Novi vjetrovi: Usvojen rebalans budžeta bez SNSD-a

Novi vjetrovi: Usvojen rebalans budžeta bez SNSD-a

Uprkos bojkotu SNSD-a, odbornici usvojili rebalans budžeta Banjaluke za ovu godinu.

U gradskoj skupštini Banjaluke danas usvojen rebalans budžeta, koji je od predloženog veći za 11 miliona KM.

Za rebalans budžeta danas su glasali odbornici svih stranaka, osim SNSD-a koji su nastavili da bojkotuju prijedlog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Zanimljivo je da su se i odbornici SNSD-a danas pojavili sa koalicionim partnerima na sjednici grada. ali su je napustili jer oni uslovljavaju isplatom porodilja u iznosu od 500 KM.

Gradonačelnik Banjaluke je objasnio da su aktivnosti isplate u toku, jer sve porodilje nisu podnijeli zahtjev za isplatu, koji je produžen do kraja godine.

Inače, odbornici SNSD-a od ranije bojkotovali su usvajanje rebalansa isturajući zahtjeve prema gradonačelniku Banjaluke, među kojima i onaj o isplati pomoći za sve zdravstvene radnike u tom gradu, iako su oni na budžetu Republike Srpske.

Na budžetu grada je Dom zdravlja, ali odlukom skupštinske većine iz gradskog budžeta pomoć su dobili i zaposleni u UKC-u Republike Srpske.

Koalicioni partneri SNSD-a vratili su se u skupštinske klupe i zajedno sa odbornicima opozicije izglasali rebalans budžeta Banjaluke.

(BN)

CATEGORIES
Share This