Novi početak za najbolju atletičarku Alminu Rašić iz Teslića

Novi početak za najbolju atletičarku Alminu Rašić iz Teslića

Danas je načelnik opštine Teslić Milan Miličević razgovarao sa najboljom teslićkom atletičarkom Alminom Rašić. Sumirani su Alminini rezultati u Atletskom klubu „Teslić B.B.“ i najavljen novi početak koji se odnosi na njen prelazak u Atletski klub „Novi Grad“ Sarajevo.

Ovom prilikom načelnik je obezbjedio sportsku opremu koja joj je potrebna za kvalitetan trening, te istakao da su Alminini rezultati odlični od prvog dana kada je 2015. godine postala članica Atletskog kluba „Teslić B.B.“.
„Ona i danas drži veliki broj rekorda u različitim kategorijama na nivou Bosne i Hercegovine i siguran sam da će njeni uspjesi u novom klubu biti još veći. Ovim putem, želim da se zahvalim Almini na odličnim rezultatima i predstavljanju, a opština Teslić će joj uvijek biti na raspolaganju baš kao i drugim sportistima koji predstavljaju Teslić širom svijeta.“ – naveo je Miličević.
Almina kaže da nije lako biti državni prvak kada dolazite iz jedne male sredine, ali i da je jako ponosna i zadovoljna zbog te činjenice.
„Što se tiče mojih rezultata željela bih da naglasim lične rekorde na stotinu i dvije stotine metara, kao i nastup na evropskom timskom prvenstvu za reprezentaciju, te učešće na nekoliko balkanskih prvenstava. Željela bih ovim putem da se zahvalim i načelniku opštine na prijemu, te podršci koju mi je pružao od početka karijere, te što je prepoznao rezultate koje sam ostvarivala. Zbog odlaska na studije u Sarajevo, te boljih uslova treniranja, prelazim u atletski klub ”Novi Grad” što za mene svakako predstavlja i otvaranje jednog novog životnog poglavlja. U Tesliću sam imala najboljeg trenera međutim, zbog infrastrukture nije bilo lako ostvarivati sve te rezultate, ali smo ipak uspijevali.“ – rekla je Almina Rašić.
ISTOK
CATEGORIES
Share This