Nešković: Raduje me kad vidim 60 poljoprivrednih proizvođača iz Semberije na jednom mjestu

Nešković: Raduje me kad vidim 60 poljoprivrednih proizvođača iz Semberije na jednom mjestu

Danas su održani Dani povrća u Gornjem Crnjelovu gdje je svoje proizvode izložilo oko 60 poljoprivrednih proizvođača.

Na današnjim danima povrća u Gornjem Crnjelovu prisustvovao je direktor doma Zdravlja Lopare dr Želimir Nešković koji je istakao da od nadležnog ministarstva očekuje povećanje budžeta za poljoprivrednika i pravičnu raspodjelu sredstava.

„Prie svega želim da se zahvalim na pozivu od predstavnika gradske uprave grada Bijeljina što prisustvujem današnjem sajmu povrća koji se održava u Crnjelovu koji ima tradicuju od 11 godina. Kao što ste i sami imali priliku da vidite organizovan je lijep sajam sa dosta poljoprivrednih proizvođača i ovim putem želim da pohvalim organizatore sajma“ – rekao je Nešković.

Nešković je rekao za portal Moja Bijeljina da su poljoprivrednici sa jedne strane zadovoljni sa druge nezadovoljni jer je bila sušna godina i u razgovoru sa njima istakli su da očekuju bolju podršku resornog ministarstva.

„Pored problema koje smo naveli, poljoprivrednice se trude da svake godine proizvedu velike količine voća i povrća. Istakao bi i što mi je naročito drago da se proizvodi proizvedeni u Semberiju prodaju pored Republike Srpske i BiH izvoze u brojne zemlje evrope pa i u Ujedinjene Arapske Emirate što je itekako značajno za Crnjelovo, Bijeljinu, a i Republike Srpsku“ – istakao je Nešković.

Nešković je rekao da redovno prati sajmove od Lopara, Teslića, Crnjelova danas pa velikog poljoprivrednog sajma koji se redovno održava na Agro tržnom centru u Bijeljini jer je i njegovog kraj poljoprivredni i većinom se bavi voćarstvom.

„U razgovoru sa voćarima sa Majevice pa i Semberije shvatio sam da je voćarska godina poprilično dobra što je veoma značajno za proizvođaje kao i distribuciju u Republici Srpskoj pa i šire“.

Za kraj razgovora Želimir Nešković je istakao da očejuje veći budžet od ministarstva poljoprivrede Republike Srpske, a to je oko 180 miliona maraka, a neophodno je povećanje za jedan ipo put u odnosu na ovu godinu i na taj način bi se omogućio podjela sredstava svim poljoprivrednicima u Republici Srpskoj.

„Koliko je važan budžet za poljoprivrednike toliko je važna pravična raspodjela sredstava jer često čujem od poljoprivrednika da novca ima ali da nije pravično raspoređen, odnosno da su jedni povlašteni, a drugi imaju maćehinski odnos“ – zaključio je Nešković za portal Moja Bijeljina.

  

(mojabijeljina.com)

 

CATEGORIES
Share This