Načelnik Vidić darovao zlatnikom malenu Mašu

Načelnik Vidić darovao zlatnikom malenu Mašu

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić posjetio je danas porodicu Janjić u Donjem Klakaru i zlatnikom i drugim prigodnim poklonima darovao malu Mašu, prvorođenu bebu u ovoj lokalnoj zajednici u 2023. godini.

Majka Tanja zahvalila je Vidiću i njegovim saradnicima, naglasivši da njenoj porodici Nova godina nije mogla ljepše početi i da im je kćerkica najljepši dar.

“Termin poroda je bio 3. januara, ali je Maša odlučila da to ipak bude u prvim sekundama Nove godine. Maša je u našu kuću donijela veliku radost, sreću, nešto najljepše što se može doživjeti”, rekla je Tanja, majka novorođene Maše i četvorogodišnje Dunje.

Maša, drugo dijete bračnog para Tanje i Nemanje Janjić, a kao prvorođeno dijete u Republici Srpskoj, na svijet je došla u ponoć u Univerzitetskom kliničkom centru u Banja Luci. Maša je pri porodu bila teška 3,1 kilogram i duga 50 centimetara.

Načelnik Vidić je rekao da je darovanje prvorođene bebe u Novoj godini jedna od najljepših načelničkih dužnosti i simboličan gest kojim lokalna uprava pokazuje opredijeljenost u pravcu podrške pronatalitetnoj politici.

“Po ovom pitanju i opština i država moraju uraditi više. Posjeta prvorođenoj bebi je simbolična podrška mladim ljudima koje treba ohrabriti na putu roditeljstva, a želimo ukazati i na značaj djeteta, majke, porodice”, rekao je Vidić u izjavi novinarima. /

SRNA/Foto radio Brod live

CATEGORIES
Share This