Načelnik opštine Lopare Rado Savić organizovao prijem za Iliju Despotovića

Načelnik opštine Lopare Rado Savić organizovao prijem za Iliju Despotovića

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je organizovao prijem za Iliju Despotovića, povodom postignutih rezultata na 3. državnom Prvenstvu Srbije u obaranju ruke.

„Ponosan sam na rezultate koje Ilija Despotović i klub „Majevički soko“ postižu u ovom sprotu i pružam punu podršku njihovom radu u ime naše lokalne zajednice“, rekao je Savić.

Despotović je izrazio zahvalnost načelniku Saviću, kao opštini Lopare na pomoći oko odlaska na takmičenje i najavio da se bliži Svjetski kup u Slovačkoj, na kome se nada dobrom rezultatu, a potom je iznio pojedinosti o takmičenju na kojem je postigao izuzetan uspjeh.

U Šapcu je (nedjelja, 21. maja 2023. godine) održano 3. državno Prvenstvo Srbije u obaranju ruke (savez IFA). Takmičenje, sa preko 150 takmičara iz raznih krajeva Srbije i Republike Srpske, je organizovala Srpska unija za obaranje ruke na čelu sa Milošem Zeljićem.

“Naše sportsko udruženje „Majevički soko“ je dalo doprinos oko organizaciji takmičenja, koje je održano u hali sportova “Zorka”. Iz našeg kluba je išlo šest takmičara”, kaže Ilija Despotović.

“Odbranio sam titulu apsolutnog Državnog Šampiona Srbije u savezu IFA, lijevom i desnom rukom. U dramatičnim mečevima sa Milošem Bezbradicom iz Novog Sada vodio sam borbe u kategoriji do 90 kilograma zatim su nastavili, žestoko, u apsolutnoj. Ipak nijanse su odlučilei izašao sam više puta kao pobjednik. Najjača kategorija je bila upravo do 90 kilograma, koja je ostavila mnogo jakih takmičara koji nisu mogli ići u apsolutnu. Finale desnom rukom u apsolutnoj je izborio Nikola Bajunović najjači junior, a na iskustvo sam ga pobjedio za odbranu titule”, naveo je Despotović.

On je rekao da je njegova supruga Stana Despotović osvojila drugo mjesto u teškoj kategoriji i lijevom i desnom rukom.

Stevica Aleksić je osvojio prva mjesta u obje ruke u amaterskoj kategoriji do 85 kilograma.

Dražen Sekulić je osvojio drugo mjesto desnom rukom i treće mjesto lijevom rukom u kategoriji seniora preko 100 kilograma.

Istok

CATEGORIES
Share This