Načelnik opštine Brod Zoran Vidić ugostio djecu sa Kosova i Metohije

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić ugostio djecu sa Kosova i Metohije

Trinaest mališana i dvije nastavnice iz OŠ „Ugljare“ iz Ugljara sa Kosova i Metohije, koji u opštini Brod borave od subote, 25. juna, juče je ugostio i načelnik opštine Brod Zoran Vidić.

U opuštenom razgovoru koji se vodio tom prilikom načelnik Vidić osvrnuo se na naša iskustva u ratnom i poslijeratnom periodu kada su naši mališani boravili u prijateljskoj Grčkoj.

-Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da ugostimo ove mališane, da im pružimo sve ono što im tamo nedostaje, ali i da im pokažemo da smo mi gostoprimljivi ljudi velikog srca- rekao je Vidić.

Nastavnica Dragana Purić koja u pratnji mališana prvi put boravi u našem gradu, zahvalila se na gostoprimstvu Brani Gojkoviću, direktoru OŠ „Sveti Sava“ koji je godinama u organizaciji za prijem mališana u projektu „Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske“, načelniku opštine Brod Zoranu Vidiću i lokalnoj upravi koji su mališanima omogućili besplatan ulaz na bazene, ali i niz drugih sadržaja, a posebno roditeljima koji su ugostili mališane.

Ono što je osnovno i najvažnije, kao što i sam naziv ovog projekta, koji se u Brodu realizuje već pet godina, govori jeste da se djeca upoznaju i druže, ali i da ta prijateljstva u eri interneta i društvenih mreža ostanu i za ubuduće, rekao je Vidić.

V.G.

CATEGORIES
Share This