Načelnik Marinko Božović dobitnik Povelje povodom 30 godina Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Načelnik Marinko Božović dobitnik Povelje povodom 30 godina Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Svečanom akademijom u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu sinoć je obilježen jubilej – 30 godina Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Tokom svečane akademije dodijeljena su priznanja svima koji su od 1992. godine učestvovali u stvaranju i pomagali razvoju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, ali i najboljim studentima i istraživačkima.

Načelnik opštine Istična Ilidža Marinko Božović koji je dobitnik Povelje, zahvalio je rukovodstvu Univerziteta u Istočnom Sarajevu koje je prepoznalo podršku ove lokalne zajednice i svih njegovih prethodnika.

On je podsjetio da je Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu osnovan na teritoriji nekadašnje Srpske Ilidže, a da danas, uprkos činjenici da nijedan faklutet nije smješten na području ove lokalne zajednica, opština Istočna Ilidža godinama pomaže Univerzitet.

Proslava Dana Univerziteta i krsne slave Svetih Ćirila i Metodija obilježena je juče obredom lomljenja slavskog kolača u hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama i promocijom doktora nauka.

Pale live /ISTOK

CATEGORIES
Share This