Na 18. Medjunarodnom karate turniru “Sava open” učestvovalo 320 takmičara

Na 18. Medjunarodnom karate turniru “Sava open” učestvovalo 320 takmičara

U organizaciji Karate kluba “Polet“ i uz podršku opštine Brod u velikoj dvorani Sportsko-kulturnog centra 10. oktobra održan je 18. po redu tradiocionalni karate turnir “Sava open 2021“.

Na turniru, koji je svečano otvorio načelnik opštine Brod Zoran Vidić, učestvovalo je 320 takmičara iz 22 kluba s područja Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Takmičenje koje se tradicionalno održava u sklopu obilježavanja Oktobarskih svečanosti slobode odvijalo se u katama i borbama, pojedinačno i ekipno za sve uzrasne kategorije.

U generalnom plasmanu prvo mjesto pripalo je KK“Sloga“Doboj, drugi su bili karatisti KK “ Unija“ Tešanj, dok je treću poziciju zauzeo KK “Front“iz Stare Pazove.

Karate klub “Polet“ je kao domaćin nastupio sa 30 svojih takmičara koji su ukupno osvojili 27 medalja, 3 zlatne, 11 srebrenih i 13 bronzanih.

U borbama ekipno za djevojčice uzrasta 2012-2013-godište karatistkinje KK Polet osvojile su prvo mjesto, dok su kadetkinje bile druge.

U katama pojedinačno za djevojčice uzrasta 2010-2013.godište karatistkinje KK Polet zauzele su 3.poziciju.

Zadovoljstvo organizacijom turnira istakao je načelnik opštine Brod Zoran Vidić.

-Već 18. godina se veoma uspješno organizuje ova tradicionalna međunarodna smotra u karateu koja okuplja respektabilan broj klubova i takmičara i najmanje što opština može da uradi, kada su ovakva takmičenja u pitanju, jeste da finansijski pomogne kako bi se ona nastavila i unapređivala-, istakao je Vidić.

Pozdravljajući prisutne u ime organizatora turnira, Gradimir Vukman, predsjednik KK“Polet“, istakao je da se turnir organizuje uz svesrdnu podršku opštine Brod, pohvalivši ovom prilikom predan i profesionalan rad trenera u klubu. Na svečanoj ceremoniji otvaranja turnira Rajko Vućićević generalni sekretar Karate saveza Republike Srpske načelniku opštine Brod Zoranu Vidiću uručio je plaketu za ukupan doprinos u razvoju karate sporta na područiju opštine Brod i Republike Srpske.

Aktuelnosti

CATEGORIES
Share This