N. Grad: Smijeniti predsjednika Skupštine

N. Grad: Smijeniti predsjednika Skupštine

Odbornici opozicije u Novom Gradu i narodni poslanik Milanko Mihajilica predali su inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine Zorana Kukavice. Povod za ovu odluku je, ističu, način na koji se odvijaju sjednice i odnos prema opoziciji.

„Kuliminacija je dostigla vrhunac u posljednje dvije sjednice SO Novi Grad kada je predsjednik Skupštine izrekao dvije mjere za odbornike
opozicije, koje nisu prdviđene poslovnikom. Npr. kada se odbornicima oduzme riječ bez prethodne opomene“, rekao je Mladen Šumar, šef Kluba odbornika SDS-a u SO Novi Grad i naglasio:

„To je za nas neodrživo i mi nismo u mogućnosti da učestvujemo u tom radu. Glavni povod je i posljednja 16. redovna sjednica SO na kojoj smo pokušali da radimo svoj posao, ali su nas fizički spriječili pripadnici privatnog obezbjeđenja “Sektor Sekjuriti”, koje je angažovao predsjednik Skupštine i načelnik Novog Grada.“

Narodni poslanik Milanko Mihajilica naveo je da je Novi Grad već duže vrijeme slijepo crijevo i prepoznaje se u Srpskoj samo po negativnim izvještajima u javnom prostoru.

(BN)

CATEGORIES
Share This