Modriča: Potpisani ugovori o stipendiranju sa studentima

Modriča: Potpisani ugovori o stipendiranju sa studentima

Danas je u Skupštinskoj sali opštine Modriča organizovano potpisivanje ugovora o stipendiranju novih studenata kojima je stipendija dodijeljena za akademsku 2021/2022. godinu.

Opština Modriča je do sada stipendirala 1334 stundenata. Taj broj se ove godine povećao za 48 novih budućih akademskih građana i iznosi ukupno 1382. U akademskoj 2021/2022. godini stipendija će se isplaćivati za 140 studenata.
Zamjenik načelnika opštine Modriča Mladen Milotić istakao je: ”Nadam se da će se svi ovi studenti u narednom periodu, kada završe svoje školovanje, vratiti u Modriču, ovdje zasnovati porodicu i početi da rade.”
U ime studenata prisutnima su se obratili i zahvalili na dodijeljenoj stipendiji Milenko Savić, student prve godine Mašinskog fakulteta u Novom Sadu i Željka Vidović, student druge godine Njemačkog jezika i književnost u Banja Luci. “Podrška opštine nam mnogo znači, kao i finasijska pomoć našim roditeljima. Ovo nam je dodatna motivacija za dalji trud i rad.”
Studentima opštine Modriča isplaćuju se stipendije u mjesečnom iznosu od 100 KM, s tim da se za 30 % uvećava studentima koji su u prethodnoj godini studija položili sve ispite i postigli uspjeh 8,00 i više, te iznosi 130 KM.
U 2022. godini za stipendiranje studenata iz budžeta opštine Modriča planirano je izdvajanje u visini od 190.000,00 KM.
RADIO MODRIČA
CATEGORIES
Share This