Modriča: Održan svečani prijem za predstavnike boračkih organizacija povodom Vidovdana, Dana opštine

Modriča: Održan svečani prijem za predstavnike boračkih organizacija povodom Vidovdana, Dana opštine

– Na prvim svečanim prijemima, priređenim povodom Vidovdana, Dana opštine Modriča, načelnik Jovica Radulović i ove godine primio je predstavnike boračkih organizacija proisteklih iz posljednjeg Odbrambeno–otadžbinskog rata i boraca Vojske Republike Srpske (VRS) sa učešćem u zoni borbenih dejstava 50 i više mjeseci. Bila je to prilika za razgovor o Vidovdanu, 31. godišnjici proboja Koridora, Danu opštine Modriča, ali i o aktuelnim pitanjima za predstavnike boračke populacije i opštinske uprave.

Načelnik Radulović je na odvojenim prijemima informisao prisutne o aktivnostima opštinske uprave, stanju u opštinskom budžetu i inicijativi o postavljanju biste general-pukovniku Novici Simiću.
„Razgovarali smo i o opštinskoj Odluci o dopunskim pravima za boračke kategorije. Ocijenjeno je da se ona dosljedno poštuje, te da ćemo zajednički iznalaziti mogućnosti za proširenje prava i unapređenje položaja ove populacije“, istakao je Radulović. On je takođe dodao da su boračka udruženja danas podijeljena na više različitih organizacija, ali da samo ujedinjeni mogu da postignu više u ostvarivanju svojih interesa.
Predsjednik Opštinske boračke organizacije Željko Terzić je i ovom prilikom podsjetio da su Republiku Srpsku stvorili pravnici i političari, a da su je odbranili borci VRS u najtežim uslovima. Terzić je pozvao mlade da nastave da grade i unapređuju Srpsku kroz nauku i kulturu poštujući njene ciljeve i slobodu.
Vlado Dragojlović, predsjednik Opštinskog udruženja logoraša zahvalio se na prijemu i rekao da je to bila prilika da se izraze mišljenja i prijedlozi za naredni period, te da je pokrenuta inicijativa za održavanje međusektorskog sastanka radi postizanja bolje koordinacije u radu organizacija i saradnji sa opštinskom upravom.
Radio Modriča
CATEGORIES
Share This