Modriča: Obilježeno 30. godina od formiranja Miloševačke čete Vojske Republike Srpske

Modriča: Obilježeno 30. godina od formiranja Miloševačke čete Vojske Republike Srpske

Mjesna Boračka organizacija Miloševac obilježila je danas 30 godina od formiranja Miloševačke čete Vojske Republike Srpske. Godišnjica jedinice obilježena je parastosom i polaganjem cvijeća na spomenik za 21 poginulog boraca i civila iz ovog sela.

Tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata u Miloševačkoj četi bilo je angažovano 405 boraca. Na oltar Republike Srpske svoje živote položilo je devet boraca i 12 civila iza kojih je ostalo 19-oro djece. Ranjeno je 27 pripadnika čete.

Od završetka rata do danas u Miloševcu je umrlo preko 25% demobilisanih boraca. Preživjeli bivši borci i ostali mještani ponosni su na svoje poginule, umrle u miru i ranjene saborce i kako su istakli, nikada ih neće zaboraviti, jer su njihovi životi ugrađeni u temelje vječne Republike Srpske.

Parastos ispred spomenika poginulim borcima u Miloševcu služio je protojerej-stavrofor Đorđe Lazić, a cvijeće na spomenik položili su predstavnici opštinskih boračkih organizacija iz Modriče, Šamca i Pelagićeva, te načelnik Modriče Jovica Radulović i načelnik opštinskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu i opšte poslove Jovan Mišić.

 

Radio Modriča

CATEGORIES
Share This