Modriča: Adaptacija učionice u Srpskom kulturnom centru

Modriča: Adaptacija učionice u Srpskom kulturnom centru

Kroz projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” Vlade Švajcarske i Švedske, koji u Bosni i Hercegovini realizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), započeli su radovi na adaptaciji učionice Srpskog kulturnog centra (SKC). Opšti cilj projekta jeste unapređenje kvaliteta života građana Bosne i Hercegovine kroz osnažene mjesne zajednice (MZ) koje potpomažu aktivan angažman građanki i građana u javnom životu i dovode do demokratskih promjena na lokalnom nivou.

Opština Modriča odabrala je pet mjesnih zajednica u kojim će se realizovati projekat i čiji će savjeti aktivno učestvovati u svim projektnim aktivnostima. To su: Skugrić, Miloševac, Tarevci, Dugo Polje i Modriča 5. Takođe, da bi se stvorili uslovi za organizaciju različitih skupova, foruma i zborova građana, opština je ustupila i učuionicu SKC za ove namjene. U učionici su planirani: krečenje, mijenjanje unutrašnje i vanjske stolarije, kao i nabavka računarske opreme sa projektorom, te namještaja.

Ukupna vrijednost prve faze projekta u svim mjesnim zajednicama iznosi 29.125 KM i nju u potpunosti finansira projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

RADIO MODRIČA

CATEGORIES
Share This