Modriča: 12. izložba meda i pčelinjih proizvoda

Modriča: 12. izložba meda i pčelinjih proizvoda

U pješačkoj zoni Svetosavske ulice, 2. avgusta je otvorena 12. izložba meda i pčelinjih proizvoda. Svoje proizvode izložilo je 15 modričkih, šamačkih i ozrenskih pčelara. Istakli su da su izuzetno zadovoljni ovom godinom, kada je u pitanju prinos meda.

Nebojša Andrić iz Karanovca, opština Petrovo je pojasnio da je godina dosta dobra u odnosu na prethodne tri, te da se Izložbi u Modriči svake godine rado odazove.

Miloš Lučić iz Šamca je dodao da je ova godina „izvukla“ pčelare nakon niza veoma loših godina. On se predstavio sa oko 50 pčelinjih proizvoda i ljekovitim preparatima, za kojima je kako kaže posljednjih godina veća potražnja, naročlito za onima protiv anemije i za jačanje imuniteta.

Predsjednik modričkog Udruženja pčelara „Bagrem“ Mirko Božić je napomenuo da je prinos ove godine između 20 i 30 kilograma po košnici, te da je nešto bolji prinos bio na području Trebave u odnosu na Posavinu. Dodao je da je cijena meda ipak ostala na prošlogodišnjem nivou između 18 i 25 KM, obzirom da je došlo do poskupljenja proizvoda i opreme za pčelarstvo.

Izložbu meda obišli su i predstavnici opštine Modriča. Savjetnik načelnika opštine Aleksandar Petrović je ovom prilikom istakao da modrički pčelari, kao i ostali proizvođači, mogu da računaju na podršku opštinske uprave, kojima će biti isplaćeni svi planirani podsticaji za ovu godinu. On je takođe istakao da Izložba meda u Modriči ima tradiciju, te da je svake godine organizuju Udruženje pčelara „Bagrem“ i Turistička organizacija Modriča, jer su prepoznali značaj zajedničkog rada.

Kao i svake godine članovi udruženja „Bagrem“ pripremili su određene količine meda kao poklon za korisnike Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama „Sunce Obervalisa“.

Opština Modriča

CATEGORIES
Share This