„Mlade generacije zajedno sa prirodom“ Uz podršku opštine Ugljevik zasađeno 80 sadnica topole (FOTO)

„Mlade generacije zajedno sa prirodom“ Uz podršku opštine Ugljevik zasađeno 80 sadnica topole (FOTO)

Učenici prvog razreda Osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika danas su učestvovali u akciji zasađivanja 80 sadnica topole pored korita rijeke Janje koje je finansirala opština Ugljevik na inicijativu Udruženja građana (UG) „Kolona BB“.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić zajedno sa đacima prvacima zasadio je prvu sadnicu uz naglasak da se na ovaj način mlade generacije uče da budu zajedno sa prirodom.

Perić je pojasnio da je cilj današnje akcije da se promoviše zaštita životne sredine kao i povezanost čovjeka i prirode.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

 

– Naša želja je bila da nabavimo onoliko sadnica koliko je upisano djece u prvi razred osnovne škole – rekao je Perić.

On je najavio dalju podršku opštine Ugljevik ovakvim aktivnostima i zahvalio UG „Kolona BB“ i svima koji su podržali ovu akciju.

Predstavnik UG „Kolona BB“ Bojan Marković rekao je da udruženje ovim projektom koji je nazvan „Ugljevik-Jablan grad za nove generacije“ želi da evocira uspomene na najpoznatiji srednjovjekovni lokalitet Jablan grad u ovoj opštini.

– Ideja našeg udruženja je da duh zajednice koji je vladao u Starom Ugljeviku vratimo, kao i osjećaj zajedništva i pripadnosti lokalnoj zajednici – napomenuo je Marković.

Stari Ugljevik nekada je nosio naziv Kolona (rudarsko naselje Kolona). Nastao je i razvijao se neposredno uz rudnik i njegove jame i kopove, od samog početka rada 1899. godine, sve do 1982. i preseljenja svih organa i institucija opštine na novu lokaciju Novi Ugljevik, koji je od Starog udaljen blizu četiri kilometra.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This