Mirjana Albijanić i Mirjana Skočajić iz Bileće ponos učenika, kolega i sugrađana.

Mirjana Albijanić i Mirjana Skočajić iz Bileće ponos učenika, kolega i sugrađana.

Ovim značajnim priznanjem koje se dodjeljuje za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja djece i učenika i doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Srpskoj nagrađene su profesorica engleskog jezika u Osnovnoj školi „Petar II Petrović Njegoš“, Mirjana Albijanić i profesor razredne nastave u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Mirjana Skočajić.


Svetosavka nagrada uspostavljena je prije tri godine, a Bileća se može pohvaliti da je ukupno pet profesora dobilo ovo priznanje. Ranije su ova priznanja dobili profesori Mirjana Svorcan Tolj, Sanja Grubačić i Drago Vučić.

Na ovaj uspjeh ponosan je i direktor Osnovne škole „Petar II Petrović NJegoš“, Miodrag Parežanin koji za nagrađenu Mirjanu Albijanić ima samo riječi hvale.
„Imati nastavnika i kolegu kao što je Mirjana Albijanić je, siguran sam, želja svakog direktora, uprave i ostalih radnika. Mirjana je aktivna u nastavnom i vannastavnom procesu i primjer je modernog nastavnika, nastavnika za 21. vijek. Izuzetno sam ponosan i srećan što je Mirjana osvojila Svetosavsku nagradu“, kaže Miodrag Parežanin.
Direktorica Osnovne škole ” Sveti Sava” LJudmila Milošević ističe da je ponosna na uspjeh škole i njenih nastavnika.

„Ova nagrada je uvedena prije tri godine, a mi ove godine slavimo treću Svetosavsku nagradu, što je za svaku pohvalu. Ovaj put nagrađena je profesor razredne nastave Mirjana Skočajić. Čestitam Mirjani i smatram da je zaslužila nagradu. Isto tako čestitam i prethodnim dobitnicima Svetosavske nagrade u našoj školi. Imamo ukupno četiri nastavnika dobitnika nagrade i smatram da je to uspjeh ne samo za Bileću, nego i za čitavu Hercegovačku regiju i Republiku Srpsku. Mislim čak da smo jedina škola u Republici Srpskoj koja do sada ima četiri nastavnika nagrađena Svetosavskom nagradom i želim uspjeh u daljem radu njima i svim nastavnicima naše škole i isto tako pružam podršku u svakom vidu njihovog rada. Hvala svima koji nam daju podršku i vide zalaganja i pozitivan rad naše škole“, kaže LJudmila Milošević.

Na osnovu pristiglih prijava na Javni poziv za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade odabrano je sedam vaspitača iz predškolskih ustanova, 24 nastavnika razredne i predmetne nastave u osnovnim školama, te 11 profesora srednjih škola u Srpskoj kojima se dodjeljuje Svetosavska nagrada za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja djece i učenika i doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Srpskoj za 2020/2021. godinu.

Radio Bileća

CATEGORIES
Share This