Milićević: Dogovorena preregistracija udruženja u Šamcu naredne sedmice, kao i proširenje njegovih prava

Milićević: Dogovorena preregistracija udruženja u Šamcu naredne sedmice, kao i proširenje njegovih prava

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i predsjednik Republičkog udruženja roditelja sa četvoro i više djece Miladin Gotovac dogovorili su danas na sastanku preregistraciju šamačkog udruženja, koje u opštini Šamac postoji duže, ali nije bilo aktivno.

Milićević je rekao da je dogovorena preregistracija udruženja u Šamcu naredne sedmice, kao i proširenje njegovih prava.

“Razgovarali smo i o proširenju prava za porodice četvoro i više djece i dogovorili podršku u okviru budžeta opštine Šamac za iduću godinu šamačkom udruženju, koje će nastaviti sa radom”, naveo je Milićević.

Milićević je istakao da opština svaki mjesec izdvaja po 150 KM za 17 porodica sa četvoro i više djece, te po 100 KM za rođenje prvog i drugog djeteta, 1.000 KM za rođenje trećeg djeteta, te po 500 KM za rođenje četvrtog i svakog narednog.

On je dodao da je podrška opštine Šamac porodicama sa četvoro i više djece, ako ne najveća u RS onda sigurno u vrhu onih opština koju daju podršku ovim porodicama.

Predsjednik Republičkog udruženja roditelja sa četvoro i više djece Miladin Gotovac, nakon sastanka rekao je novinarima  da su dogovorili preregistraciju šamačkog udruženja i da se isto priključi republičkom, te da se zajednički radi u interesu svih porodica u Srpskoj.

„Posebno se zahvaljujem načelniku u dijelu podrške programu rada, podrške porodici. Nadam se da će nas podržati u Savezu opština i gradova RS čiji je on član i smatram da svi zajednički možemo uspjeti u ovom projektu“, kaže Gotovac.

On je dodao da su za predsjednika šamačkog udruženja roditelja sa četvoro i više djece predložili Branku Gajanović iz Šamca, majku petoro djece.

Branka Gajanović, koja je profesor matematike i informatike, rekla je da će raditi na tome da se šamačko udruženje pokrene i da očekuje podršku opštine.

“Prvi zadatak, nakon preregistracije, biće da još jednom provjerimo koliko je takvih porodica. Do sada ih je 17 koje redovno dobijaju od opštine po 150 KM mjesečno. Nakon toga radićemo na unapređenju našeg položaja”, navela je Gajanovićeva.

ISTOK

CATEGORIES
Share This