Mališani iz Ugljevika slave Svetog Nikolu: Dječji vrtić obilježio krsnu slavu (FOTO)

Mališani iz Ugljevika slave Svetog Nikolu: Dječji vrtić obilježio krsnu slavu (FOTO)

Dječji vrtić “Duško Radović” iz Ugljevika danas je obilježio krsnu slavu Svetog Nikolu Čudotvorca-Nikoljdan.

Nakon što je izvršen obred osvještanja žita i rezanja slavskog kolača direktor Mladen Stevanović čestitao je krsnu slavu kolegama, djeci ove ustanove i svima koji danas slave.

Stevanović se osvrnuo na pedagošku godinu 2020/2021 u vrtiću istakavši  da se sa radošću sjeća mnogih trenutaka koji su ostvareni u zajedničkom radu i vremenu provedenom sa djecom.

– Nastojali smo da djeci obezbjedimo okruženje bogato podsticajima u kojem mogu da razviju sopstvene potencijale u najvećoj mogućoj mjeri u okviru sopstvenih mogućnosti i uslova pod kojima stvaramo – naveo je Stevanović.

On je rekao da je planove moguće ostvariti  i na još kvalitetniji način te da sa  tom mišlju vrtić završava staru i očekuje novu godinu.

– Ona pred nas stavlja niz novih novih uspona i izazova kroz koje ćemo nastojati učiti kako biti još bolji – rekao je Stevanović.

FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Slavi je prisustvovao načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je istakao je da je ponosan na Dječji vrtić te čestitao najmlađima slavu Nikoljdan uz želju da u narednim godinama bude još više djece u vrtiću.

– Smanjena je cijena cjelodnevnog boravka za djecu na 95 KM na mjesečnom nivou, a posebnu brigu vodimo o našim porodicama i najmlađima – naglasio je Perić.

On je rekao da je urađen projekat proširenja Dječjeg vrtića.

– Potrudićemo se da već od sljedeće godine bude proširen kapacitet kako bismo zadovoljili sve potrebe koje imamo u ovoj oblasti, a podrška rukovodstva opštine Ugljevik će u narednom periodu biti još snažnija – najavio je Perić koji je čestitao slavu i svim svečarima.

Kum slave bila je Boračka organizacije Ugljevika koja je za svih 160 djece obezbjedila Nikoljdanske poklončiće.

Mališani su priredili kulturni program posvećen Svetom Nikoli.

istok

CATEGORIES
Share This