Lopare: Svečano otvoreni Dani dijaspore

Lopare: Svečano otvoreni Dani dijaspore

U Priboju kod Lopara tradicionalnom kotlićijadom otpočeli su Dani dijaspore, koji se organizuju po dvanaesti put u organizaciji opštine Lopare i Udruženja Majevičana u Švajcarskoj.

Đorđe Milićević, ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mjera u oblasti odnosa Republike Srbije sa dijasporom, svečano je otvorio manifestaciju.

On je naglasio da je navikao na slične manifestacije i da u Priboju i Loparama osjeća da je među svojima.

“Moj cilj od formiranja mandata Vlade Srbije jeste jačanje naših veza matice Srbije i naših sunarodnika u smislu da približimo dijasporu Srbiji i Srbiju dijaspori, te da napravimo jednu dvosmjernu komunikaciju”, rekao je Miličević.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je naveo da se Dani dijaspore ove godine organizuju pod sloganom “Zavičaj u srcu”, te da su počeli veličanstvenim skupom i tradicionalnom kotlićijadom u Priboju Majevičkom.

„Sve više ljudi se okuplja na Danima dijaspore, oni postaju masovniji sa mnoštvom učesnika i bogatijim sadržajem, koji će ovaj put trajati sedam dana i koji se iz godine u godinu stalno poboljšava“, istakao je Savić.

Stojan Stevanović, predsjednik Udruženja srpskih privrednika u Švajcarskoj je izrazio svoje zadovoljstvo načinom na koji se manifestacija razvija.

“Srce mi je puno na otvaranju Dana dijaspore, koji ove godine duže traju nego prethodnih godina”, rekao je Stevanović.

(Opština Lopare)

CATEGORIES
Share This