Lopare: Počela nova školska godina za 700 učenika

Lopare: Počela nova školska godina za 700 učenika

Za 539 učenika osnovnih škola i 160 srednjoškolaca opštine Lopare danas je, kao i u cijeloj Republici Srpskoj, započela nova školska godina.

Tim povodom načelnik ove lokalne zajednice Rado Savić, zajedno sa predsjednikom Skupštine opštine Lopare Milenkom Ristićem i direktorom Doma zdravlja Lopare Želimirom Neškovićem, je posjetio Osnovnu školu „Sveti Sava“ Lopare.

„I ove godine smo, kao i prethodnih godina, uručili simbolične poklone za 59 naših đaka prvaka, a po prvi put su za sve učenike osnovnih škola dostupni besplatni udžbenici“, rekao je načelnik Savić.

On je uputio čestitke povodom polazaka u školu za svih 700 učenika, koliko će ove godine pohađati osnovnu i srednju školu, u ovoj lokalnoj zajednici.

Savić je naveo da svi učenici u tri centralne osnovne škole i petnaest područnih škola imaju besplatne udžbenike, veći dio udžbenika je poklon grada Banjaluka, a one koji su neophodni novi obezbijedila je opština Lopare.

„Uz donaciju koju je obzebijedila opštinska uprava Lopare, zajedno sa donatorima kada su u pitanju knjige, evo potrudio sam se da obezbijedimo radne sveske za učenike osnovnih škola kojima je to potrebno“, naveo je Želimir Nešković, direktor Doma zdravlja Lopare.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Lopare Dragan Lukić nije krio oduševljenje što je u prve razrede u ovoj školi upisano 40 učenika.

On je zahvalio svima koji su doprinijeli da se djeci nabave besplatni udžbenici.

„U novoj školskoj godini imamo upisano u 11 odjeljenja ukupno 160 učenika“, saopštio je Mićo Stojišić, direktor Srednjoškolskog centra „Vuk Кaradžić“ Lopare.

On je naveo da je u prve razrede upisano 45 učenika, u ukupno tri odjeljenja i to gimnazija – opšti smjer, tehničari računarstva i programiranja i bravari – zavarivači.

(BN)

CATEGORIES
Share This