Računarska oprema za četiri mjesne zajednice u Ljubinju

Računarska oprema za četiri mjesne zajednice u Ljubinju

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, kojeg fnansiraju Vlada Švajcarske i Švedska, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija uBosni i Hercegovini (UNDP u BiH), danas je u prostorijama Opštine Ljubinje izvršena podjela računarske opreme za mjesne zajednice koje učestvuju u drugoj fazi ovog projekta.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ se provodi u 41 opštini i gradu i 199 mjesnih zajednica do 2024. godine, s ciljem poboljšanja kvalitete života i većeg angažmana 400.000 građana u procesima donošenja odluka, te povećanja rodne ravnopravnosti kroz sistemske promjene, kao i ciljane intervencije na lokalnom nivou.

Radi se o mjesnim zajednicama Ljubinje 1, Ljubinje 2, Vinogradi i Ubosko koje su dobile na korištenje komplet opreme koja obuhvata desktop računar, multifunkcionalni štampač i tablet. Ukupna vrijednost ove opreme iznosi 12.244,05 KM, od čega će se putem projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” obezbijediti sredstva u iznosu od 10.465 KM, a Opština Ljubinje će iz svog budžeta izdvojiti sredstva u iznosu od 1.779,05 maraka.


Današnjem događaju prisustvovao je i terenski službenik na projektu „Jačanje uloge MZ u Bosni i Hercegovini“ Kerim Žujo.

ISTOK

CATEGORIES
Share This