Komunalno preduzeće ” Komus” Gacko podigao cijenu kosturnice

Komunalno preduzeće ” Komus” Gacko podigao cijenu kosturnice

Šutke kao i većina stvari u Gacku je prošlo povećanje cijene kosturnice na “Gradskom groblju” sa 2332.80 KM na 2900 KM sa PDV-om.

Da li su u ovom preduzeću “zasukali ” rukave i prvo udario po džepovima onih koji su primorani da obezbjede “vječnu kuću”, a sve u cilju konsolidacije ovog preduzeća, koje bi bilo likvidno i prije dolaska novog menadžmenta da je RiTE Gacko izmirivalo svoje obaveze redovno, a Opština bez pokrića izdvajala novac svih gradjana, ili je rat u Ukrajini uzrok ove odluke nismo sigurni.

Skupštinska većina u Gacku prećutala je i prodaju pogrebne opreme “Komunalcu” iz Foče po manjoj cijeni od stvarne tržišne, a u prošlom sazivu su zdušno zagovarali otvaranje prodavnice iste u blizini Gradske kapele.

Da se vlasti u ovoj maloj opštini bavi politikanstvom, a pojedinci glume političare kad se zateknu u društvu sebi istih, a najčešće gorih pokazuju i ovakvi primjeri koji su na štetu svih gradjana Gacka.

Topli obrok radnici ” Komusa” očekuju da počnu da primaju od narednog mjeseca, a kako saznajemo AD” Vodovod” Gacko već primjenjuje novi kolektivni ugovor i isplaćuje naknadu po ovom osnovu svojim zaposlenim.

Kroz Staru Hercegovinu

CATEGORIES
Share This